Behuizing geluidssensor

SensorTeam heeft een compleet nieuw product ontwikkeld waarmee iedereen realtime geluid kan meten: de IoT SoundSensor. Dat is geluid meten met Internet of Things.

 

Deze innovatieve geluidssensor werkt draadloos en meet uiterst nauwkeurig. Het is de perfecte tool voor geluidsmetingen. Hiermee kan men 24/7 de meetdata monitoren en direct actie ondernemen als er geluidsoverlast ontstaat. [tekst van de website]


Design Bureau Bjorn Luik heeft de behuizing ontworpen en eveneens de engineering uitgevoerd totdat het product geproduceerd kon worden. Voor de productie van deze behuizing is gebruik gemaakt van het zogehete PMP process (Planar Modular Production). Hierbij worden kunststof platen gefreesd en gebogen in de juiste vorm. Een chemisch lasproces verbind de onderdelen tot één product. 

Op de foto hierboven is te zien hoe de eerste IoT SoundSensor wordt geplaatst op een lantaarnpaal in gemeente Apeldoorn. Via een nieuwsbericht laat de gemeente weten dat ze bezig is met een experimenteel project "Smart Geluid Apeldoorn". Doel van het project is om inzichtelijk te maken in hoeverre ontwikkelingen als de uitbreiding van vliegveld Lelystad, verbreding van de A1 of lagere snelheid op de A50 invloed hebben op geluidshinder in de stad.